sobota 6. října 2007

Freshman trip

Ještě pro doplnění, bych se rád zmínil o Freshman tripu. Koneckonců jsem vám to i kdysi slíbil..
Jak už název napovídá (frashman=prvák, nováček) jedná se o výlet pořádaný pro prváky Dány a pro všechny zahraniční studenty. Cíl je jediný - seznámit se, najít si nové kámoše, bavit se: společný jmenovatel = pivo.
Protože je nás tu zahraničních studentů kolem 350 a přibližně stejně Dánských studentů, byli jsme rozděleni do 3 skupin. Každá skupina jela do vlastního campu. Já jsem byl v té největší (cca 150 lidí), z protekčních důvodů s většinou mých italských kamarádů, která zároveň měla camp nejdále - asi 2 hodiny autobusem na jihozápadní části Jutského poloostrova. O protekci mluvím, protože organizátoři byli studenti z předešlých ročníků, jak Dánové, tak mezinárodní studenti a během měsíce stráveného v Horsens jsem se už se spoustou lidí znal..
Fakt, že trip organizovali vlastně naši kámoši dává znát, že šlo jen o zábavu a pohodu. Cena byla 300 DKK, což pokrylo náklady tak na stravu, zbytek dotlačila škola.
Program byl asi následující:
  • ve středu ráno jsme vyrazili, hned po příjezdu rozdělili do skupin, následovala aukce úkolů, které bylo potřeba během celého tripu udělat - vařili, uklízeli a tak všechno jsme si sami, takže si každá skupina koupila pár krásných úkolů - já jsem zrovna chytil páteční úklid záchodů, no paráda, co vám budu povídat
  • odpoledne následovala vtipná hra, asi něco jako orienťák, kde skupiny procházeli lesem a plnili úkoly více či méně picí a sexistické, kdo se někdy zúčastnil vedoucovských her na táboře, nebo Friesovek si může udělat poměrně jasný obrázek
  • no a po večeři se pilo a pilo a tancovalo a taky pilo - nebo teda pilo se celý den, vlastně non-stop, akorát že večer to byla vlastně jediná aktivita - no vlastně takový čundr
  • čtvrteční dopoledne bylo značně ovlivněné středečním výkonem.. chvíli před obědem jsme dostali zadání úkolu na celý den, které spočívalo ve vybudování mostu ze zadaných materiálů a za zadaných podmínek - no docela sranda, hlavně komunikace ve značně unavených skupinkách, kde jsem se jako jediný stavař a ještě k tomu mostař snažil přesvědčit zbytek mé skupiny (už si to uplně nepamatuju, ale myslím Maďarka, Španělka, Francouz, Dánka a dva Dánové a další 2 dánsky mluvící cizinci - Islanďanka a Afghánec - poněkud kosmopolitní složení ..) o nutnosti nosných prvků ..
  • odpoledne se jen ohodnotily mosty a začalo vše připravovat na vrchol akce - gala dinner, školou placený několika chodový raut pořádaný cateringovou firmou, super , podtextem večeře byla jakoby svatba, kde večeře byla vlastně hostina, vzhledem k již výše zmíněné protekci jsem zastával funkci otce nevěsty (jediný problém bylo, že to byla svatba gayů, takže se mi vlastně vdával syn, nebo ženila dcera.. nevim no) každopádně to byla sranda
  • následoval program vlastně stejný jako předešlý den..
  • v pátek dopoledne jen úklid a odjezd
Závěrem tedy, že akce je super, pokud teď čte blog, nějaký potenciální další Horsens student, rozhodně doporučuji se zúčastnit, protože si skutečně můžete najít řadu nových kamarádů a hlavně užít spoustu legrace v prostředí, do kterého se člověk jen tak nedostane - 150 studentů z takřka celého světa v jednom campu je prostě dobrý.
Další závěr je, že přísloví: Pije jak Dán, rozhodně sedí - naprosto náš všechny přepili, vítěz měl 46 piv, což za dva dny není až tak zlý, pravda, že Dánský formát lahváče je jen třetinka, ale stejně ... já vypil přesně polovinu, navíc jsme během gala dinner pili školou placené výborné vínečko.. prostě se pilo hodně a Dánové jsou králové.

Nějaké fotečky

Ubytování - společenská místnost zvenčí
LožniceMoje skupina s naším mostemHodnocení našeho mostu
Hodnocení jiných mostů - jen pro představu, že tam bylo opravdu hodně lidíGala dinner
Spokojená rodina na svatbě..
Průběh večera

--ještě tak bokem, když už byla řeč o tom alkoholu a Dánech, minulý týden sem na kolej přišli 3 Dánové v pátek v 5 odpoledne a zůstali tu pít nonstop do neděle do 5 odpoledne, prostě beze spánků, když došel alkohol, tak se skočilo do samošky, když byla zrovna noc, tak na benzinku - no neuvěřitelný, přiložím fotku na ukázku:

Ty tři jsou nejvíce nalevo, pak je další Dán, ten je ale docela normální a uplně napravo je francouzský kámoš, který k ním vyloženě sedí ..

2 komentáře:

hoge řekl(a)...

podle tvych uprimnych usmevu na fotografiich tipuji, ze cesta do raje vede skrze erasmus a dansko....

Profil řekl(a)...

No podle toho jaký ráj máš na mysli, z Křesťanského hlediska je to nejkratší cesta do pekla. Z pohledu kteréhokoliv normálního člověka seš podle mě hodně blízko pravdě.. jen myslím že zásadní je slovo Erasmus, ne až tak Dánsko, ale to nemůžu hodnotit. Každopádně já si užívám báječně